Netwerkseminar gastsprekers 13 mei 2017

                                   Dit is het programma wat je jammer genoeg gemist hebt! Graag tot ziens in 2018?

Film | Lezing | Interactieve presentatie | Keuze uit 6 workshops | Netwerkstand beurs voor een ieder die te maken heeft met verslavingsproblematiek. Maak kennis met onze gasten die op zaterdag  13 mei 2017 de hele dag aanwezig zijn!
Locatie seminar: Ringveste 7 A 3992 DD Houten (route klik hier)
Impressie van 19 november 2016 bekijken?  (klik hier  Programma (klik hier)     

 

Nadine Kuipers

Wilma, de moeder van filmmaker Nadine Kuipers, is drugsverslaafd. Na lange tijd gescheiden te zijn geweest, leren ze elkaar zeven jaar geleden opnieuw kennen. Nu kampt Nadine met tegenstrijdige gevoelens. Moet ze blijven vechten voor haar moeder of kan ze zich beter richten op haar eigen leven? Dit is het verhaal van de (on)voorwaardelijke liefde van een dochter voor haar moeder en de wens soms liever een ex-moeder te hebben. Het beste wat de filmmaakster is overkomen, is dat zij haar drugsverslaafde moeder 23 jaar niet heeft gezien. Zij heeft die tijd gebruikt om haar leven op te bouwen. Nu staat zij aan het begin van haar carrière als filmmaker, terwijl haar moeder de grip op haar leven steeds meer lijkt te verliezen.  Na een brand in het huis van Wilma besluit Nadine dat er nu echt iets moet veranderen. Het is helder, de rollen zijn omgedraaid. Nadine hoopt 23 jaar gemis in te kunnen   halen, maar tegen welke prijs?

 

 

Esther Geurts

Esther Geurts neemt ons mee in deze lezing over systeemdynamiek. Hoe weet je of je onbewust een verslaving mee helpt in stand houden? Wat is jou rol hierin? Zij laat ons kennismaken met diverse methodes zoals o.a. Craft en de dynamische dramadriehoek uit de Transactionele Analyse, die zo vaak niet bedoeld maar aanwezig is bij mensen in de hulpverlening. Maar vooral bij naasten die te maken hebben met verslavingsproblematiek.

 

 

 

 

Ahmet Turkmen en Arina de Groot-Lakerveld

De bewustwording is een beleving tussen twee naasten.

De één afhankelijk van een middel, de ander afhankelijk van overmatig zorgen.
Wat maakt dat je dit in stand houdt? Is het een gewoonte? Wordt het je ingefluisterd? Kreeg  je het mee bij je geboorte? Wat is onzichtbaar aanwezig?  Wat brengt deze bewustwording jou?
Ontdek, beleef én ervaar het in deze interactieve presentatie door Ahmet Turkmen (Tactus Intact Zelfhulp Herstel Kompas) en Arina de Groot-Lakerveld (!K-Fullness)

 

 

 

Toon Walraven

Toon Walraven verzorgt deze workshop als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma. Hij is sinds 2015 beleidsmedewerker Herstel en Rehabilitatie bij GGzE en is veelgevraagd gastspreker in de wereld van detentie, justitie, ervaringsdeskundigheid en forensische zorg.

 

 

 

 

Annemarie de Bruijn

Annemarie de Bruijn tijdens de workshop voor naasten over  online zelfhulp,
Samen Nuchter, worden één of meer onderdelen uit het zelfhulp programma uitgelicht en doorgelopen. Vragen uit de praktijk worden beantwoord. In de online cursus Samen Nuchter leert men namelijk op een vriendelijke manier het gedrag van uw problematische gebruiker te beïnvloeden. Dit doet u met behulp van oefeningen, leesopdrachten en video’s met voorbeelden en rollenspelen. Op het forum kan men anoniem praten met lotgenoten en in een persoonlijk dagboek schrijft men gedachten van zich af. Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode, welke wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan. De zelfhulp variant Samen Nuchter wordt momenteel onderzocht. Annemarie de Bruijn is preventiewerker bij de Jellinek.

 

 

  Marian Ruisch ‘Maatschappelijk herstel Onze missie’ heeft te maken met ‘tot hier en nu verder’. Hoe vind je je weg ná de kliniek, ofwel duurzaam, persoonlijk en maatschappelijk herstel? De cliënt heeft nieuwe hoop gevat en wil alles goed gaan doen, maar hij/zij heeft nog weinig inzicht in de verschillende facetten van het herstelproces: relationeel (vertrouwen moet opgebouwd worden), fysiek (vermoeidheid), emoties (te lang en teveel onderdrukt), sociaal, spiritueel etc. Hoe leg je uit wat je wel/niet kan als je dat helemaal zelf nog niet weet. Hoe creëer je over en weer heldere verwachtingen? (Hoe)Keer je terug in een werksituatie waar zoveel is gebeurd? Hoe kun je je dan op een goede manier verhouden tot je collega of werkgever? De meest gehoorde vraag is sowieso ‘wanneer ga je weer aan het werk?’ Ruischcoaching Recovery en Re-integratie helpt mensen na de kliniek, vanaf 2009, met persoonlijk én maatschappelijk herstel. De organisatie heeft een netwerk van coaches verspreid over Nederland.

 

 

Marie-Jeanne van der Ploeg

Marie-Jeanne van der Ploeg is 52, moeder, oma, vriendin en (ex)partner. In deze workshop, Eetverslaving, de onzichtbare kant van een primaire levensbehoefte, neemt zij u mee naar de andere kant van eten. De onzichtbare kant, de kant van de verslaving. De meest primaire en onontbeerlijke levensbehoefte van de mens is eten, want zonder eten zul je uiteindelijk overlijden. Maar wat als dat eten niet meer vanzelf gaat? Het een verslaving wordt? Wat gebeurt er dan met jou maar ook met je naasten?   Zij heeft zelf een eetverslaving en zet deze kennis in bij het geven van haar workshop. Ze belicht hierin een deel van haar eigen ervaringsverhaal, maar legt daarnaast de focus op de naasten, het gezin, maar ook het werk en de maatschappij van mensen met een eetverslaving. Want wat doet het met hen? Waar vinden zij hulp en ondersteuning? En hoe ga je om met iemand die een eetverslaving heeft? Er is ruimte voor het stellen van vragen en het met elkaar in gesprek gaan.

 

 

Veronica Risch

  Veronica Risch ‘Ben jij professional uit de (verslaving’s) zorg en kom je in je werk regelmatig in contact met naasten van verslaafden? Dan weet je als geen ander dat deze doelgroep vaak grote emotionele, maar ook praktische problemen ondervindt door het leven met een dierbare die verslaafd is. Wil jij tips hoe je deze, vaak vergeten, doelgroep kunt ondersteunen? Doe dan mee met de workshop ‘Werken met naasten van verslaafden’. Veronica is tevens betrokken bij Opleidingsinstituut GGZ.

Verslaafd aan Jou richt zich op naasten bij verslavingsproblematiek.

 

 

 

Twan Roefs

Twan Roefs  In deze workshop leg ik op een toegankelijke, laagdrempelige en duidelijke manier uit wat Mindfulness eigenlijk inhoudt, wat het doel van mindfulness is en hoe je jezelf kunt helpen om anders met moeilijke situaties om te leren gaan, bijvoorbeeld bij verslaving en/of co-dependency. Mindfulness is vooral gebaseerd op vriendelijkheid voor jezelf en hoe je hierdoor beter voor jezelf, en daardoor ook beter voor anderen kunt leren zorgen. Vooral wil ik je laten ERVAREN wat mindfulness is, en wat je eigenlijk doet in een mindfulness training,  door verschillende oefeningen aan te bieden. Mindfulness helpt je om af en toe stil te staan  bij wat er echt toe doet en helpt je om meer te leven vanuit wat echt belangrijk voor je is. Het gaat over het vermogen om helemaal aanwezig te zijn bij wat er zich hier en nu afspeelt. Op een open, niet oordelende manier. Hij werkt vanuit zijn eigen praktijk, Twanami Praktijk voor Mindfulness en Coaching en bij GGZMomentum als Mindfulnesstrainer.

                         

                       

       Voor  informatie over het programma of  om je direct in te schrijven klik je hier op de links
inschrijfformulier netwerkseminar 2017
Programma        Netwerkstand aanvragen

%d bloggers liken dit: