Netwerkseminar workshops & sprekers 19 november 2016

Esther Geurts

Esther Geurts

Workshop casus co-dependency. In deze workshop neemt Esther Geurts u mee in het verhaal van een cliënt die zich aangemeld heeft als co-dependent. Esther vertelt hierin haar aanpak volgens de cognitieve gedragstherapie en benoemt hierin voor deze casus de werkzame ingrediënten. Tevens komt aan bod welke elementen de cliënt zelf noemt als helpend in haar herstel. Esther Geurts is werkzaam bij Ready for Change als familiebehandelaar en is orthopedagoog, cognitief gedragstherapeut en junior schematherapeut. Zij werkt volgens de CRAFT methodiek en gebruikt cognitieve gedragstherapie en schematherapie voor het herstel van familie leden die samenleven met een verslaafde. Momenteel geeft zij trainingen via ‘Verslaafd aan Jou’ aan professionals in het werken als systeemondersteuner in de verslavingszorg.

 

 

 

Claudia Kaagman

Claudia Kaagman

Workshop “LVB en Middelengebruik” In deze workshop zullen we stilstaan bij de problematiek rondom middelengebruik bij de doelgroep LVB; personen met een Licht Verstandelijke Beperking. Bij mensen met een LVB is de afgelopen jaren een stijging in de problematiek rondom middelengebruik te zien. Bij deze cliënten is eerder sprake van risicovol gebruik én zij raken sneller afhankelijk van een middel. Hoe herken je de doelgroep, welke rol speelt verslavingsproblematiek alhier en vooral; welke benadering en ondersteuning past bij deze specifieke groep? Via filmpjes, spelletjes, praktische tools en veel “samen op weg” maken we er een leuke én nuttige workshop van! Claudia Kaagman is werkzaam als intern deskundige middelengebruik en coach on the job bij Buro TOV, één van de diverse labels van Leekerweide Groep. Zij heeft zich gespecialiseerd in cliënten met een LVB (Licht Verstandelijke Beperking) en geeft hieromtrent trainingen, coacht op de werkvloer en ondersteunt bij de opzet van beleid.

 

 

Nathalie Dekker

Nathalie Dekker

Workshop: Do’s en don’ts bij het omgaan met naasten. Hoe ga je om met iemand die zich vooral opstelt als slachtoffer? En met iemand bij wie boosheid de overhand heeft? In deze interactieve workshop stellen we samen do’s en don’ts op waarmee je (groeps)gesprekken met naasten goed kunt laten verlopen. Deze workshop wordt gegeven door Nathalie Dekker en Veronica Risch van het Verslaafd aan Jou. Ook delen zij in een presentatie over de samenwerking van het Trimbos-instituut met stichting Coke van Jou, sinds 2015 de naam Verslaafd aan Jou: aandacht voor naasten. Daarbij komt aan de orde: het gezamenlijk aanbod van steun en info dat door de samenwerking is ontstaan, De mogelijkheden die Verslaafd aan Jou biedt voor andere (zelfhulp)organisaties en de uitkomsten van het onderzoek dat via de Facebookpagina is gedaan naar de problemen die naasten ondervinden.

 

 

Pauline du Croix-Dekker

Pauline du Croix-Dekker

Workshop !Kies spel is een actieve spel workshop waarin je kennis maakt met verborgen valkuilen. Hoe sterk sta jij in het leven als naaste? Kies je makkelijk voor jezelf? Ontdek het met een glimlach in deze workshop! Deze wordt gehouden door Pauline du Croix-Dekker, Arina de Groot-Lakerveld en- of Ben Meesters. Pauline heeft als relatie counsellor én speltrainer ruime ervaring met het !Kies spel opgedaan in haar eigen counselling praktijk Pro Ballo.

Ben Meesters

Ben Meesters

Ben Meesters heeft zijn theoretische kennis opgedaan tijdens de verschillende onderwijs – en coachopleidingen die hij gevolgd heeft.
Hij is de kracht achter de !K-Fullness opleiding Familie coach. Als Mark Professional Leefstijlcoach (Gecombineerde Leefstijlinterventie GLI )  biedt hij coaching aan zowel particulieren en bedrijven als die ( opnieuw) in balans willen komen en actief / gezond willen functioneren.

 

Ahmet Turkmen

Ahmet Turkmen

Tanis benimle is Turks voor ‘leer mij kennen’. Ik Ahmet Türkmen, bedenker van de Stigmajas en werkzaam als coach ervaringsdeskundige
bij Tactus Verslavingszorg en zzp’er Herstelkompas www.tanis-benimle.nl  wil ik dat mensen (ex-)verslaafden leren kennen. Zodat ze zien dat veel hardnekkige vooroordelen niet kloppen.“Op mijn jas, de stigmajas, kunnen mensen vooroordelen plakken. Iedereen kent ze. Verslaafden zijn onbetrouwbaar, crimineel, onverzorgd, enzovoort. Maar aan de binnenkant van de jas is ook een andere kant te zien. Dat je ook vader bent, broer, buurman, student….” Op deze dag geef ik een interactieve presentatie met de stigmajas. Geen powerpoint geen theorie puur praktijk kennis en ervaring!!

 

 

Annemarie de Bruijn

Annemarie de Bruijn

 In de presentatie online zelfhulp Samen Nuchter leert men op een effectieve en vriendelijke manier het gedrag van uw problematische gebruiker te beïnvloeden. Dit doet u met behulp van oefeningen, leesopdrachten en video’s met voorbeelden en rollenspelen. Op het forum kan men anoniem praten met lotgenoten en in een persoonlijk dagboek schrijft men gedachten van zich af. Samen Nuchter is gebaseerd op de CRAFT-methode, welke wetenschappelijk is onderzocht. Hieruit blijkt dat merendeel van de verslaafde gebruikers waarbij de omgeving deze cursus heeft gevolgd, zelfstandig is geminderd of gestopt, of in behandeling is gegaan. Annemarie de Bruijn is preventiewerker bij de Jellinek.

 

 

Jean Meijs

Jean Meijs

Het belang van preventie voor naasten, de presentatie van Jean Meijs, preventiewerker GGZ jeugd. Hij werkt al 35 jaar met kinderen en ouders en hecht veel waarde aan psycho-educatie over psychiatrie, verslaving en suïcidepreventie (ook aan scholen).
Van oorsprong maatschappelijk werker en na vele voortgezette opleidingen specialiseerde hij zich verder om met gezinnen, ouders, kinderen en adolescenten te werken. Zijn drijfveer is eigenlijk heel simpel. “Kinderen hebben de toekomst. Als je er op tijd bij bent voorkom je dat ze later problemen krijgen of blijven houden.”Jean Meijs werkt(e) vanuit Den Helder en Schagen en bestrijkt met de preventiecursussen de kop van Noord-Holland. Daarnaast voerde Jean in Alkmaar de KOPP/KVO-groep uit met de Brijder (KVO = kinderen van verslaafde ouders). Hij deed dat altijd met collega’s van Triversum, GGZ of een andere instelling.

Tot slot!

Emine Pala-Pazan

Emine Pala-Pazan

Arina de Groot-Lakerveld

Arina de Groot-Lakerveld

Emine Pala-Pazan is als ervaringsdeskundige en coach i.o. nauw betrokken bij !K-Fullness.  Zij deelt haar project ‘Stigma, een onzichtbaar leed’ gedurende de gehele dag. Het seminar wordt geopend en afgesloten door Arina de Groot-Lakerveld. Een droomdoel wordt waarheid als de vele eilandjes in de verslavingszorg zich zichtbaar maken en verbinden met elkaar zoals op dit bijzondere netwerkseminar. Mensen zoals jij en ik, die zich inzetten voor een samenleving zonder stigma zodat alle naasten een kans krijgen!
Het volgende netwerkseminar op 13 mei 2017 zal nog uitgebreider zijn met workshops en stands op de netwerk beurs.

Wij allen verheugen ons er nu al op en kijken ernaar uit om je te ontmoeten, graag tot ziens op 19 november!

 

Aanmelden seminar

%d bloggers liken dit: