Pauline

Even voorstellen

Mijn naam is Pauline du Croix-Dekker Register counsellor en Kindertolk® In 2005 ben ik gestart als Relatie Counsellor met mijn praktijk voor psychosociale hulpverlening Pro Ballo wat betekend, dat wat er voor komt rollen> op je pad komt. Gedurende de daaropvolgende jaren heb ik mij steeds verder geprofessionaliseerd door trainingen en opleidingen te volgen. Lichamelijke klachten en probleemgedrag  worden door mij vertaald naar de emotionele onbalans van de client waardoor vaak duidelijk wordt waaraan gewerkt kan worden om het probleem op te lossen/ om inzicht te krijgen in de oorzaak van het probleem . Gedurende het behandeltraject gebruik ik verschillende tools die ik inzet daar waar nodig.

Email: pauline@proballo.nl
Website: www.proballo.nl

Pauline du Croix-Dekker

Pauline du Croix-Dekker

Werken met de !K Fullness methode
Breed inzetbaar met als specificatie afhankelijkheid.

• Vele vormen van afhankelijkheid: angsten(trauma)
• Verdovende middelen/drank Perfectie> kan leiden tot dwangmatig gedrag
• Partner/familie

Door jarenlange praktijkervaring voel ik aan wat uit deze methode inzetbaar is voor deze specifieke cliënt. De cliënten waarbij de !K Fullness Methode heb ingezet zijn tevreden over de werking hiervan en de invloed die het heeft op hun herstel. Vooral Tool 1 van de Toolbox, de Gebeurtenisweg, wordt vaak als zeer confronterend ervaren maar na het bespreken ervan geeft het vaak opluchting en in-overzicht . De Tools daarna ervaren zij als het werken aan hun gestelde doel. De variabele manier waarop ik hem inzet geeft mij, als therapeut, de mogelijkheid om mijn cliënten zo goed mogelijk te begeleiden. Het wordt door de cliënt als prettig ervaren om, na het invullen van de volledige Toolbox, deze in een doos mee naar huis te krijgen. Het voelt als een afsluiting van een onzekere periode.

De manier waarop ik in mijn praktijk het !K Kiesspel gebruik:

  • De kaarten onafhankelijk van elkaar inzetten waar nodig, dus, als ik merk dat b.v. alleen de Foolness kaarten nodig zijn zal ik deze inzetten.
  • Mijn client krijgt , als men er behoefte aan heeft, de vragen en eigen antwoorden op papier mee bij het volgende consult. Of ik laat de client de vraag+antwoord opschrijven om deze aan het eind van het consult mee te geven. De ervaring is dat men het thuis nog eens doorleest, erover nadenkt> ook dit wordt dan de volgende keer besproken.
  • Door het antwoord op te schrijven en nog eens na te lezen komen inzicht, keuze of feelgood dieper binnen > de antwoorden vervliegen niet.

De Toolbox wordt in specifieke gevallen ingezet. Soms met, soms zonder het !Kiesspel. De Toolbox wordt wel geheel gebruikt. In overleg en naar keuze van de client maken we de toolboekjes samen( als dat veilig voelt) of zij maken het thuis. Het laatste heeft de meeste voorkeur.. Bij het volgende consult wordt het besproken.
Combi Toolbox/ !KKiesspel: Gelet op de vorderingen van het maken van de boekjes en de emotionele vooruitgang van de cliënt wordt het spel per set kaarten ingezet.

Er zijn vele mogelijkheden en varianten om deze methode in te zetten het is aan de creativiteit van de therapeut hoe dit vorm te geven.

Heb je nog vragen mail dan naar  paulineducroixdekker@ik-fullness.nl

Opleidingen en trainingen
Register counsellor
Psychopathologie
Psychologie
EMDR 1+2
Kindertolk
EFRC( emotional Focused Relation Therapie)
ADHD+dyslexie

 

%d bloggers liken dit: